Waarom voor ons kiezen?

30 jaar in het vak

Tegenwoordig is het vak van hovenier een vrij beroep. Vroeger was het een vakopleiding waarbij kennis van planten, grondkwaliteit en onderhoud als basisbeginselen van een goed tuinontwerp centraal stonden. Aan  deze kennis heb ik ruim 30 jaar verder gebouwd. Kennis die in mijn ogen onmisbaar is om de kwaliteit van een duurzame tuin te waarborgen.

Starten met een gesprek

Ik luister naar mijn klanten. Alvorens te beginnen met het ontwerp heb ik een uitvoerig gesprek over gewenste elementen, stijlvoorkeur, ideeën over ruimtebeleving, de liefde voor rood, paars, geel, uw kind of hond. Wat brengt u rust en wat verwacht u van een tuin. Allemaal vragen die aan de basis van een goed ontwerp liggen.

Kwaliteit

Iedereen roept het, ik lever het.  Ik doe dit door de aandacht daar te leggen waar hij hoort. In het gesprek, in het ontwerp met beplantingsplan, in de lijnvoering maar vooral ook in zaken zoals het voorbereidend grondwerk dat vaak nagelaten of simpelweg vergeten wordt. Zaken die noodzakelijk zijn om én sneller te werken én, nog belangrijker, veel langer plezier te hebben van uw tuin. Een goed begin is het hele werk.

Kostenbesparing

Ik houd de kosten voor mijn klanten beperkt door:

1 keer goed in plaats van 2 keer half

Een gedegen tuinontwerp voorkomt onnodige kosten in de toekomst.

Planten uit eigen kwekerij

90% van de planten komt uit eigen kwekerij. Hierdoor kan ik een zeer groot assortiment leveren tegen een prijs die veel lager ligt dan wanneer u zelf naar een kwekerij of tuincentrum zou gaan.

Minimaliseer onderhoud

Toekomstige kosten zijn ook kosten. In het ontwerp wordt daarom al rekening gehouden met toekomstig onderhoud.

Kwaliteit is niet duur

De kracht van een tuin ligt in de combinatie van de gekozen materialen en planten. Niet in de afzonderlijke elementen. Door nieuwe materialen of bijzondere planten af te wisselen met meer alledaagse worden de kwaliteiten van beide materialen versterkt en tegelijk worden de kosten gedrukt.

Investeer in grondwerk

Voorbereidend grondwerk is vrijwel altijd noodzakelijk. De ‘extra’ kosten voor het in orde maken van de grond levert echter direct besparingen op. Niet alleen kan er hierdoor bespaard worden op het aantal planten per vierkante meter, ook is uw tuin eerder volgroeid. Dit levert u een tijdsbesparing op in het onderhoud. Niet alleen het eerste jaar, maar ook nog over 10 of zelfs 20 jaar.

Voordelige inkoop

Doordat ik al zo lang in het vak zit weet ik waar ik materialen het beste kan inkopen. U profiteert hier uiteraard van mee.

Eenmanszaak

Een klein bedrijf, en een eenmanszaak in het bijzonder, zorgt voor lage overheadkosten en grote efficiëntie doordat dagelijks werkoverleg en werkinstructies niet hoeven plaats te vinden. 

Een eerste ontwerpgesprek is geheel vrijblijvend.  Voordat enige verplichting is ontstaan weet u wat uw specifieke wensen gaan kosten.
Neem contact op